6 Cara Hilangkan Stress

9:30:00 AM




◆ menjerit

Tapi pastikan kamu bersendirian. Jeritlah sekuat hati, lepaskan apa yang terbuku di lubuk hatimu.

◆ menyanyi

Muzik dikatakan dapat meredakan stress.

◆ lakukan sesuatu yang menyenangkan

Contohnya melukis, berenang dan sebagainya.

◆ berkebun

Menanam bunga misalnya dapat menyejukkan jiwa.

◆ bermain dengan haiwan kesayangan

Menurut kajian, mereka yang mempunyai haiwan peliharaan jarang stress.

◆ saksikan bintang di langit


You Might Also Like

8 comments

  1. paling berkesan menyanyi sesuka hati.. sampai org lain tengok pun ngeri... hehe..

    ReplyDelete
  2. KN pulak kalau nak hilangkan stress, gi shopping! hehehe

    ReplyDelete
  3. Kalau ekin nak hilangkan stress time belajar ,, ekin tengok drama korea terus .. kahkah

    ReplyDelete
  4. Agreed ! semua ni wanie pernah buat utk hilangkan stres....hehe

    ReplyDelete
  5. selalunya akan myanyi.. hehe tp dlu ade kucing leh la main.. skg da xde kan :)

    ReplyDelete
  6. saya kalau nak hilang stress, menyanyi dengan menari lagu hindustan. eheheheh

    ReplyDelete
  7. paling best menyanyi dengan muzik yang kuat ;)

    ReplyDelete
  8. Sibukkan diri dengan perkara yang anda minat.
    Saya minat blogging.
    Yoohoooo..

    ReplyDelete

Featured Post

Followers