Tutorial Cara Nak Install Font

8:00:00 AM

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Tutorial kali ni, aku nak share cara-cara hendak install font comel-comel dalam lappy anda.
Mula-mula sekali,
pilih dahulu font mana korang suka.
Banyak website yang menawarkan free font untuk dimuat turun.
Contoh yang selalu aku cilok ialah dari sini.

Bila dah download, 
open file dan extract ke dekstop (mana-mana pun boleh, asalkan mudah dicari).

Kemudian, open Control Panel dan pilih Appearance and Personalization.
Buka file Fonts dalam tu.

Kemudian, korang copy font yang telah di extract dekat dekstop tadi,
paste dalam fail Font.

Control Panel >> Appearance and Personalization >> Fonts

Done!
Sekarang, korang dah ada font baru dalam lappy..
Boleh la guna untuk presentation ke..buku skrap..atau sebagainya.


You Might Also Like

6 comments

  1. Senang nya! Tak payah nak copy paste kat tenet dah :D

    http://nurulzayani.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Salam ukhwah, singgah sini jalan-jalan blogwalking dari segmen Nak URL Blog #10 by mialiana.. salam perkenalan, salam ceria dari MyCherita

    ReplyDelete
  3. Tak boleh nak try.
    Password pc tab dah bertukar..erkkkk...

    ReplyDelete

Featured Post

Followers