Cara Mudah Hilangkan Bintik Hitam Tanpa Perlu Menahan Sakit

1:40:00 PM

Sumber :Google
Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Pernah dengar hidung macam strawberry tak??
Hihi..strawberry kan ada banyak bintik-bintik atas tu..
Jadi gejala blackheads di hidung tu selalu dikaitkan atau diberi jolokan hidung strawberi.



Blackheads atau bintik hitam memang suatu perkara yang kebiasaannya semua ingin hindari (selepas jerawat). Hal ini demikian, kewujudan nya, boleh mengganggu penampilan anda, disamping
mengundang rasa rendah diri (yelah, kalau blackhead yang obvious/nyata sangat mesti orang nampak kan).

Apa puncanya?
Bagaimana blackheads boleh jadi ??

Punca-punca blackheads/bintik hitam terjadi :
  • Kulit berminyak
  • Sel-sel kulit mati
  • Teknik pembersihan wajah yang salah
  • Kulit kurang kelembapan
  • Perubahan hormon
  • Gaya hidup yang tidak sihat
Macam mana nak hilangkan nya???
Sebelum ini, banyak cara diperkenalkan.
Antaranya, dengan memicit ataupun memakai strip hidung. Ada juga yang scrub dengan baking soda, guna jarum dan sebagainya. Huhu..murah memang murah, dan senang dilakukan. 
Tapi masalah, sakit. Di samping itu, boleh merosakan struktur kulit. Liang pori pula akan bertambah besar.


Kini, ada suatu produk yang baru telah memperkenalkan teknik menghilangkan blackheads secara lebih inovatif dan tidak menyakitkan atau meninggalkan kesan iaitu
b.liv blackhead sebum gel



Teknik menghilangkan blackheads yang diaplikasikan oleh b.liv ialah dengan mekanisma larutan, iaitu melarutkan bintik-bintik hitam dan bilas sahaja sewaktu mencuci. Lebih mudah, tidak menyakitkan dan lebih penting tidak meninggalkan kesan atau parut di hidung. 

Ada pelbagai lagi produk b.liv khusus untuk penjagaan dan rawatan wajah serta kulit.
(Boleh lihat di sini).
Rangkaian produk b.liv boleh didapati secara atas talian, dengan penghantaran percuma serta sampel-sampel juga diberi secara percuma termasuk 100% refund.
Kini, b.liv juga sedang menawakan promosi potongan harga RM20 untuk percubaan pertama dan jaminan money back guarantee sekiranya tidak berpuas hati dengan hasil nya**


Klik di gambar ini
untuk maklumat lanjut tentang produk b.liv.


** (berdasarkan terma dan syarat)

You Might Also Like

3 comments

  1. Hohoho.. dapat juga ye CPUV ni.. hehee..

    ReplyDelete
  2. Masalah blackhead memang selalu sangat.
    Geram..geram..
    Especially kat Tzone saya yg oily ni.

    ReplyDelete
  3. mcm best jer produk tu kan? muka rasa sekarang mcm jalan tar gitu...

    ReplyDelete

Featured Post

Followers