Rahsia Kejelitaan Scarlett Johansson

9:10:00 PM


Assalamualaikum dan hi ^^

Pernah tengok The Avengers tak? Captain America? Ataupun Home Alone 3?
Yeap, mesti kenal saudari Scarlett Johansson kan.
Seorang aktress terkenal, disamping memiliki wajah yang cantik.



Apa rahsianya? Jom kita lihat antara tips selebriti ini telah kongsikan menerusi temu bual
bersama majalah Elle.

  • memiliki wajah yang sensitif, beliau menggunakan produk yang tidak mengandungi bahan pewangi, sebagai contoh Cetaphil. (murah sahaja, di Guardian, Watson ataupun mana-mana farmasi ada menjual)

  • sentiasa membersihkan alatan make up khususnya berus make up serta span, sekali seminggu (memang perlu pun..kotor, perlu lah basuh ye. bakteria banyak! auww)

  • jarang menggunakan krim pelembab ( berikutan kulitnya mudah berjerawat)

  • setiap malam, beliau menggunakan apple cider vinegar untuk membersihkan wajahnya. Menurutnya, ia membantu mengekalkan pH kulit serta tona wajah yang sekata.  Lihat post Homemade Toner : Apple Cider Vinegar

  • sekiranya on travel, sebaik sahaja off plane, beliau akan membuat rawatan steam pada wajahnya

Senang je kan cara beliau menjaga muka nya.
Dan lagi best, produk dan bahan mudah didapati di samping tidak terlalu
mahal.

Selamat Mencuba ^^

You Might Also Like

3 comments

Featured Post

Followers