Movie Review : I,Frankenstein

10:17:00 AM


Assalamualaikum dan Hi ^^

Semalam saja, jalan-jalan dengan adik tersayang gi
mall berdekatan.
Almaklum lah, dah sekian lama tak keluar tengok wayang.

Kebetulan masa itu, tak ramai pun orang.
Mungkin sebab hari bekerja.
Budak-budak sekolah pun tak kelihatan.
Awal lagi perhaps.

Kami pun search movie of the day.
Huhu agak kempunan juga,
sebab tak banyak movie english yang best.
Tamil dengan chinese banyak.
Target kami nak tengok english movie je.

Tup tup, sedang tunggu movie lists loads,
keluar title
I,Frankenstein.
Cartoon ka? Itu yang terlintas di fikiran.
Haha..
Rupanya, daripada producer Underworld.
Best cerita Underworld.
War between vampire clan dengan werewolf.



So, beli tiket, tengok je la movie ni.
Tengok iklan, macam Daniel Craig.
Tengok movie,
dang.... bukan.
Tak kenal..

Lebih kurang dua jam kot i guess,
tak tengok jam.


Mula-mula ingat hero macam tak hensem ja....
ye la...
Frankenstein..
Lama-lama..rasa..
eh hensem jugak hahahahahaha
aku suka rambut dia. =P

Not bad. cerita action fiction.
ada selit komedi, tapi tak berapa lawak sangat.
serious je.
Apa yang unik, selalu kita dengar 'gargoyle'
sebagai patung hiasan sahaja di bangunan-bangunan yang creepy kan and looks macam jahat.
tapi dalam cerita ini, gargoyle ini adalah satu puak,
di bawah lindungan malaikat, kononnya la.
dan melindungi manusia dari puak syaitan.
kononnya ok.. kita orang islam jangan nak terpengaruh sangat.

so, dalam movie ini. Frankenstein tersepit antara dua pihak
iaiatu gargoyle dan syaitan.
Aaa..tak nak cerita banyak-banyak..spoiler pulak.

Kesimpulannya , rating aku bagi 


haha..sebab aku suka hero dia..haha bias gila.
compare dengan Underworld, entah la aku yang ini lagi kot.
Maybe sebab aku bias lagi? aduyaii.
Kalau nak tengok, silakan hihi.

Frankenstein yang tak hodoh aka got the look =P

Pasal hero dia ni..baru aku perasan....
kalau korang tgk Batman...dia ni....Two Face ! Harvey Dent yang jahat tu...
suka
=P
p/s : aku dapat rasakan akan ada sambungan dari movie ini. sebab ...... hehe tengok.kot kalau nak tao.

You Might Also Like

2 comments

  1. Salam perkenalan. Sy pun lama sangat tidak tengo wayang. Bias sebab hero ye? Lol. Biasa la tu, sy pun akan bias kalau wayang2 yg ada Johnny Depp. Lol..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..sama! dulu memang emotionally attached dgn johnny depp, since first time tgk cite edward scissorshand. tapi since dgr cerita sal dia bercerai dengan isteri dia, after so long married and then bercinta dengan co-star movie dia, i terus kureng suka. haha teruk betul..over plak

      Delete

Featured Post

Followers