Cara Nak Letak Playlist Music

6:16:00 PM

Assalamualaikum.

Okay..nak letak playlist music. Untuk blog aku misalnya, aku pilih guna khidmat scmplayer.net 
Ada banyak lagi korang ley pilih, cuma search je kat Encik Google hee..

Anyway, this is how we start :

1. Buka website yang dinyatakan tadi, and akan ada satu ruangan, dan pilih skin yang berkenan di hati.


2. Dah selesai, tekan butang next kat bawah tu. sekarang nak edit playlist pula.


salah satu cara ialah copy link dari youtube lagu yang dikehendaki



k, dah copy link url lagu yang disukai, paste kat ruangan url songs tu, kalau nak tambah banyak lagi lagu,
tekan add songs. dah selesai ? Next. hee

 3. sekarang..configure setting lak.


pilih macam mana anda nak playlist berfungsi dan lepas selesai, tekan butang done.


4. yeay! we're halfway there now..


k..copy code yang diberi

5. Ada dua cara..manual dan auto..kalau manual, anda kena buka HTML template anda 
dan control + F atau search <body> atau <body.. 
Kemudian, just paste je code yang dicopy tadi , bawah <body> tadi k


6. Untuk cara mudah, atau auto.. Anda buka Layout dan pilih add gadget. Kemudian ambil widget HTML/Javascript dan paste code yang anda copy tadi.


Dah selesai, arrange widget anda tadi, di atas attribution. macam ni


Done !


p/s: harap membantu..kalau ada masalah ley gtaw ye..btw, blogskin nye mungkin lain sikit tapi boley cuba.
selain scmplayer.net, banyak lagi option tapi cuba la dulu k. 
klik kat gambar ye untuk tumbesaran .




You Might Also Like

0 comments

Featured Post

Followers