Sifat-sifat Hantu Yang Boleh Dicontohi

9:00:00 AM



  • Toyol  : Masih kecil sudah berdikari, boleh cari wang sendiri. Tak menyusahkan mak bapak.


  • Pontianak :Susah senang sentiasa tertawa, ini menunjukkan kepribadian kuntilanak ini optimis dan sentiasa berfikiran positif.


  • Pocong : Dari dulu bajunya x pernah ganti, ertinya dia tidak tertarik pada fesyen, sangat bersahaja. Sifat berjimat ini baik diamalkan pd zaman barangan serba mahal ini.


  • Hantu air : Walau selalu menetap di lautan, tapi pakaiannya selalu lengkap dan sopan, dia tak pakai baju renang yg menggiurkan, ertinya dia selalu menjaga etika dan kehormatan diri. Dia juga tidak membazir masa dgn aktiviti memancing dan sebagainya.
  • Jerangkung :  Datang tak diundang, pulang tak dihantar, ertinya dia tak mahu menyusahkan orang lain. Kalau masuk rumah hanya menetap dlm almari sahaja, tidak duduk di sofa lembut, satu sifat kesederhanaan yg tulus ikhlas.
  • Jebon : Ini adalah makhluk halus yang paling istimewa, walau mukanya buruk, hancur, badannya berbau, dan menakutkan tapi sifatnya sangat penyabar. Buktinya dia baca tulisan ini sampai habis......... aku pun kena jgak. .hahahaha. ....JEBON.??
sumber : whatsapp

Hee jangan marah na.. lawak je :p

You Might Also Like

11 comments

  1. hahaha..lawak tul..ada gak sifat positif hantu ek..

    ReplyDelete
  2. hahaha pena bc ni kat group whatsapp gak..
    btl jugak ni,. heee

    ReplyDelete
  3. Hantu lg. Adeii..mlm2 bce psl hntu plakk..ishkk.heeee
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
  4. Sorry akak tanye...
    Kat top commentators tu, memang Iola saje letak nama sendiri ke lupa 'exclude'?

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you sooooo much kak..haha..kalau tak diberitahu, saya takkan perasan. lupa nak exclude..hari tu, edit , lepas tu tetiba saya tak nampak ruangan top komentator..cuba paste and edit balik still tak nampak..hehe..banyak kali sangat sampai lupa exclude nama sendiri ..tq ya :)

      Delete
    2. Ohho memang camtu rupenye..
      Akak masa edit top commentators tu pun tak kluar2 sampai fedap.
      Rupenye next day baru kluar.

      Delete
  5. hahah memang kelakar gila and best xD and akhir sekali, ina pun terkena!! hahah actually, ina pun tak tahu jebon tu apa xp btw jom exc bloglist? :))

    ReplyDelete
  6. lama tak blogwalk blog iola, righduuu. hehe :) ada benda tersirat disebalik sifat hantu ni bagus dijadikan cth hahaha and lawak jugak lastly tu :p jebon? first time dngr

    ReplyDelete

Featured Post

Followers