Cara Buat Sticker Sendiri

9:00:00 AM


Assalamualaikum dan salam sejahtera !
Kelmarin buat sticker untuk label barang jualan sendiri.
Hee jimat la kos sedikit kan..
Jom buat sendiri..senang je :)





Beli kertas sticker di kedai alat tulis, kemudian print je..
hihi printer rumah biasa pun boleh :)
Tapi tak sehebat laser printing la hehe..yang ni murah dan boleh buat sendiri kalau terdesak sangat kan hehe


You Might Also Like

14 comments

  1. nice sharing.. ^^ kertas sticker tu, yang warna kuning tu ye kalau kita cabut yang atas dia?

    ReplyDelete
  2. dah lama kot cari kertas sticker ni.. tak jumpa... mmg mana2 pun ada ker kertas sticker ni sis?

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya beli di kedai buku popular :D rasanya kedai alat tulis dan stationary ada jual

      Delete
  3. nampak jimat tapi sebenarnya kos ink lg mahal kot....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau in small quantities, berbaloi bagi saya hee. sebab bukan semata-mata print stiker je ni hee. guna untuk lain juga :D unless, kalau memang nak print banyak tak boleh la.. baik tempah atau guna laser printing . hee ni home printing biasa je sis ^^

      Delete
  4. tu la.. laser printing lagi puas hati la.. ini kalau nak saja2, jimatkan kos, boleh...

    ReplyDelete
  5. Prnh buat. Nk lawa mmg gne print laser. Sy guna canon je. Tu pna syukur..hehe
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
  6. utk yg baru nak melangkah sesuai ni...
    nice sharing

    ReplyDelete
  7. senang ja kan. buat sendiri ja. tapi camna nak bajet saiz tulisan dan design bagi match dengan kertas sticker tu?

    ReplyDelete
  8. Cantik design. Ok gak kalau nk buat sticker dlm kuantiti sikit.blh gna printer sndiri

    ReplyDelete

Featured Post

Followers