Mini Sewing Machine 202 - Mesin Jahit Untuk Beginners

9:30:00 AM


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Ingat lagi tak entry First Time Beli Dari Lazada ? 
Aku ada mention, beli mesin jahit mini ni..heee...
Baru je berkesempatan nak mencuba..walhal dah nak dekat dua minggu kot sampai di rumah hehe
So far, komen aku..best la jugak..
Boleh jahit simple-simple..
Sesuai la dengan aku ni yang baru nak belajar haha...
Dulu di universiti, untuk subjek Kemahiran Hidup..ada dah belajar..pakai mesin tradisional dan industri..
Tapi dah lama tinggal..kat umah aku ni cuma ada mesin tradisional je..tu pun tersimpan di store sahaja.
Mama kata nak tukar yang baru..tapi lambat lagi la hee tunggu ada rezeki lebih dulu.


Ada manual..tapi susah sikit bagi aku sebab tak dapat bayang atau nampak.
Nasib baik google ada banyak tutorial untuk mini sewing machine 202 ni..
Just search je di youtube, mesti ada. 
Antaranya yang aku dapat faham :


ha..ni la antara hasil cubaan pertama..
agak peot la sikit.. (peot : cacat ) hehehe..
Tapi rasa syok la juga :)




Ps : hehe...baru baru ni beli belgian waffle maker lak.. :P


You Might Also Like

7 comments

  1. wah, cam best jer..hehe.. saya teringin nk bl.. tp x pandai menjahit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada banyam tutorial sekarang ni hee. Boleh cuba..tapi mesin ni jahit biasa je..

      Delete
  2. wah..baru tau..kena beli ni..perempuan kena pandai menjahit kan.^^

    ReplyDelete
  3. Mkin rajin la lps nie. Bole buat produk sndri nie. Bole jdi sponsor mne2 ga or segmen..hihi XD
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
  4. Ok pe jahitan iola tu.
    Ingat x akak pun ada jait hp case ni masa cubaan guna mesin jait baru?
    Tapi sekarang dah hilang lepas anak akak main.

    ReplyDelete
  5. wahh, okay sangat la tu untuk cubaan pertama. lepas ni boleh la buat bisnes pulak ka jahit shawl sendiri. ^_^

    ReplyDelete

Featured Post

Followers