Kasut Sukan Baru, Semangat Baru (Hope so...)

9:00:00 AM


Assalamualaikum dan salam sejahtera ;)
Taraaa! Finally dapat juga beli kasut sukan baru..
Dah lama tak berjogging..reason nya sebab kasut sukan yang lama dah rosak.. (hehe saja nak skip..ciss)
Payah juga aku nak beli ni sebenarnya, sebab target asal lain..end up beli jenis lain.
Kisah pencarian kasut sukan baru ni bermula, bila aku ajak adik ke Perda City Mall..
Dengar-dengar ada clearance sale Adidas dan Puma.
Kami pun pergi la..sementara ayah dan mak ke klinik gigi.

Hehe...sampai-sampai sahaja..
adik aku cakap..
"wey...awat kosong ja..macam tak ramai orang. huhu"
Huhu sebenarnya mall ni tengah renovate tapi ada la few shops yang buka.
Aim aku just nak g clearance sale ja haha..
Serius orang ramai dekat bahagian sale tu. Kasut merata-rata.
Tengok banyak customer angkut berplastik-plastik..

Humm..harga memang junam.tapi dari segi kualiti macam tak lama ja aku kena tukar lagi pula kasut kalau beli yang macam ni.
So, tak jadi la beli situ.
Nak ke atm, atm pun tak siap lagi..
Nak jalan-jalan tempat lain..banyak kedai masih tak buka..
Last-last lepak di Baskin dulu sementara nak ke mall lain pula..

siap p beli lagi untuk round ke dua..guna kupon lak hehe

Pergi la ke mall seterusnya..
Bajet memang nak below RM200 sahaja. Lagi murah, lagi bagus.
Selalunya hujung tahun ni, banyak sales la.. (harapan).
Masuk al-ikhsan, sports center, fila, parkson few times juga la sebab nak survey harga and kualiti.
Ada yang menepati citarasa serta harga..tapi bila tengok kualiti macam tak berbaloi pula..

Macam nak give up ja.. 
Last, masuk kedai Bata saja usha-usha
Huhu macam-macam pattern ada.
Harga pun berpatutan selari dengan kualiti.
End up, beli kasut sukan Power Play On je haha..

Cantik pun cantik bagi aku.
Selesa dan durable.
Harga way to much cheaper dan save banyak bajet aku.

Alhamdulillah !
Semoga lebih bersemangat nak jadi lebih fit, insyaallah.

p.s : itula..kalau nak fikir sal brand sahaja..kena juga fikir whether berbaloi atau tidak dengan harga yang akan dibayar..huu insaf...insaf...



You Might Also Like

7 comments

  1. yang mahal tak semestinya bagus..ewah, dah macam iklan kain pelikat!

    ReplyDelete
  2. hehehehe... last-last melencong ye. saya pun pernah jadi macam tu, banyak kali! lol~

    akhirnya end up beli kasut sukan dekat Bata juga. tapi saya sayang kasut tu skang. bertahan lagi :)

    ReplyDelete
  3. yg penting selesa. pastu guna. jgn beli simpan je :p

    ReplyDelete
  4. Target asal macamana rupanya?
    Yang ni pun nampak mantop dah.
    Selamat berjogging.
    Tak boleh.skip lagi. Hehe..

    ReplyDelete
  5. Tenn!!! aku pon baru beli sport shoes baru. last sport shoes yang kuning hitam since 2nd year kat upsi lagi. pastu masuk hutan sana sini time field work end up mcm dah tercabut tapak tp still guna jugak utk jog. last week terjalan kat pekan TM, ttiba nampak bata tgh set up booth kat bus station tu buat clearance stok 'pesta kasut'. terus masuk dan grab a 'power' oso. kemarin dah jog ngan sport shoes baru rasa seronok melantun lantun! yeayyyyyy! harga pon memang merundum jugakkk laaa.

    ReplyDelete

Featured Post

Followers