Cara Habiskan Al-Kahfi

8:30:00 AM


Cara untuk habiskan al kahfi :

Split 3 kali bacaan. Ayat ada 110.

  • Start lepas subuh, habiskan ayat 1 sampai Ayat 31. Sebab ayat 32 tu dah masuk cerita lain, nanti tak syok nak follow up baca terjemahan dia kalau tergantung. Ayat 32 dah masuk cerita pasal dua lelaki dengan kebun tu.
  • Sebelum solat jumaat, sambung ayat 32 sampai ayat 59. Kalau larat sambung lagi dari 60 sampai 82. Tu dah masuk cerita pasal Nabi Musa dengan Nabi Khidir.
  • Lepas solat Jumaat tu habiskan je ayat 83 sampai 110 tu.Tak ada la semput sangat. Ayat 83 tu start dengan kisah Zulkarnain.

Kredit : Tarbiah Sentap dan Hlovate

You Might Also Like

3 comments

  1. Salam jejak pagi & salam perkenalan... best nya entri ni... tq for sharing :)

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah Iola share pasal ringkasan terjemahan surah ni.
    Semoga kita semua mendapat redha Allah dunia & akhirat.

    ReplyDelete

Featured Post

Followers