Maggi Royale : Korean Spicy

8:00:00 PM


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Aku sebenarnya jarang makan maggi ni, unless teringin haha.
Semalam singgah di Aeon Big nak beli barang dapur, nampak Maggi Royale ni.
Lain daripada lain. ( bertambah lain, harganya hampir twice daripada regular maggi).
So? Apa yang specialnya?
Aku beli je teringin nak rasa.
Regardless dengan harga nya yang aku boleh beli dua instant noodles (other brand). 

Aku malas nak buka api, tambah telur or daging. Serius. Nama pun instant kan.
Aku just masukkan air panas dan rendam bersama perencah bagai selama 5-10 minit.
and...teruss slurrrpp makan !



Sayur kering semuanya ada sekali dalam paket.
The verdict?
I like it. Sedap bagi aku. Berbaloi la harga nya tu because yeah! i like it.
(but definitely tak kan jadi regular la..haih tak elok makan instant selalu. not good for health okay?)
Kuah nya pedas. Memang bertepatan dengan tag nye 'Korean Spicy'.
Rasa macam kicap pun ada mungkin itu signature Korean maybe? I don't know..
Kalau tambah daging dan telur mata ka..sedap lagi ni.haha..

5 stars for Maggi Royale Korean Spicy haha ! 


You Might Also Like

12 comments

  1. hye salam perkenalan!wahh I suke korean food.beli kat mane??nak jugak..hehe

    ReplyDelete
  2. wowwww... nampak sodapppp.. tetiba lapar ni. nt nak try la ;)

    ReplyDelete
  3. Dah lama x makan Maggie.
    Tapi, termakan masak jaga asben kat hospital baru ni.

    ReplyDelete
  4. haritu nak beli, tapi tak terbeli sebab takut tak sedap. btw, lepas nie nak beli :D

    ReplyDelete
  5. Alamak. Kita ni memang hantu maggi. Nak kena cari dan try ni hahah.

    ReplyDelete
  6. amboii lola 5 - 10 minit
    tak kembang ke??
    huhuhuuhu
    macam nak try je

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee depends on kepanasan air. noodles dia agak tebal dari regular maggi :D cuba la..saya suka hehe

      Delete
  7. mesti cepat knyg mkn maggi ni nampak besau2.

    ReplyDelete
  8. Akak kena cuba ni. Aritu masa shopping, pandang sebelah mata je
    Jemput singgah From FAMF Tower

    ReplyDelete
  9. baru plak ya? nampak sangat lama tak pi shopping groceries. hehe

    ReplyDelete

Featured Post

Followers