Samsung Galaxy Core 2 : Apa Yang Best Nya?

5:27:00 PM

sumber : Samsung

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Jenama Samsung menjadi fenomena bagi generasi kini. Jenama ini juga dikatakan berjaya mengatasi jenama-jenama popular yang lain. Berbeza dengan Iphone misalnya, Samsung seringkali mengeluarkan sama ada produk baru ataupun upgrade version bagi yang sedia ada.
Boleh dikatakan ada sahaja yang bakal dikeluarkannya.

Sebagai contoh Samsung Galaxy Core 2.
Version pertama mula dikeluarkan pada June 2013. Setahun kemudian, version kedua pula muncul iaitu pada July 2014.


Sumber : Samsung
Antara spesifikasi (menurut gsmarena.com ) : 

BODYDimensions130.3 x 68 x 9.8 mm (5.13 x 2.68 x 0.39 in)
Weight138 g (4.87 oz)
DISPLAYTypeTFT capacitive touchscreen, 256K colors
Size480 x 800 pixels, 4.5 inches (~207 ppi pixel density)
MultitouchYes
SOUNDAlert typesVibration; MP3, WAV ringtones
LoudspeakerYes
3.5mm jackYes
MEMORYCard slotmicroSD, up to 64 GB
Internal4 GB, 768 MB RAM
DATAGPRSYes
EDGEYes
SpeedHSDPA, 21 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
WLANWi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot
Bluetoothv4.0, A2DP
USBmicroUSB v2.0
CAMERAPrimary5 MP, 2592 х 1944 pixels, autofocus, LED flash
FeaturesGeo-tagging, touch focus, face/smile detection
Video480p@30fps
SecondaryVGA
FEATURESOSAndroid OS, v4.4.2 (KitKat)
CPUQuad-core 1.2 GHz
SensorsAccelerometer
MessagingSMS(threaded view), MMS, Email, Push Mail, IM
BrowserHTML
RadioFM radio
GPSYes, with A-GPS, GLONASS
JavaYes, via Java MIDP emulator
ColorsWhite, Black
 - MP4/WMV/H.264/H.263 player
- MP3/WAV/eAAC+/FLAC player
- Organizer
- Photo/video editor
- Document viewer
- Google Search, Maps, Gmail,
YouTube, Calendar, Google Talk, Picasa
- Voice memo/dial
- Predictive text input
(klik link di atas untuk lebih lanjut)

Namun, apa yang sebenarnya lagi best?
kalau anda pemilik Samsung Galaxy Core 2 ini,
Samsung dengan berbesar hatinya nak belanja anda !
Klik di sini untuk tuntut free gift dari Samsung khusus untuk lucky owners :)

You Might Also Like

4 comments

  1. Replies
    1. Saya baru ja beli hp few months ago. Huu..mak cik saya yang beli samsung jnis ni :) comel dan harga tak sampai 700

      Delete
  2. Impian nak pakai Samsung Note 3.. Tapi setakat ni belum tertunai.. Guna apa yg ada je dulu.. Hehe..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  3. Sama macam LENOVO S650 -> quad-core processor.

    ReplyDelete

Featured Post

Followers