5 Jenis Tali Pinggang Untuk Wanita

9:00:00 AM


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Tali pinggang selalu dikaitkan dengan golongan adam.
Namun, kini si hawa pun sudah ada pelbagai jenis fesyen tali pinggang yang boleh digayakan mengikut citarasa masing masing.

Di sini, Iola nak share antara jenis-jenis tali pinggang untuk wanita yang kian popular.



1.Obi belt 


2. Sash belt

**obi atau sash belt ni tiada lubang atau buckle. secara asasnya, hanyalah sehelai fabric atau material yang diikat atau dililit pada pinggang


3. Braided belt


4. Skinny belt
5. Wide belt

**ada perbagai jenis lagi rekaan dan bentuk serta kepelbagaian material. hehe itulah, untungnya jadi wanita. Banyak pilihan, sampai rambang mata nak pilih.
Sebagai contoh di bahagian koleksi Belt dari Lazada,  terdapat lebih daripada 100 pilihan tali pinggang atau belt untuk kaum wanita hihi.. 
Memang rambang!


Nak usha-usha? Klik link pada gambar di atas hokeh??

**ps : baru sahaja shopping di Lazada baru-baru ni. Order hari ni, esok petang dah sampai. hee cepat kan?
Syukur semua nya okay. Nak tahu aku beli apa? nantikan entry yang bakal aku updatekan hehe 





You Might Also Like

6 comments

  1. Takpernah pulak pakai yang stail2 camtu, heheheh segan

    ReplyDelete
  2. iye.. memang segan nk pakai.. plus, nmpk cm gemok.. huhu
    jemput join segmen ni..
    http://sueakgogeous.blogspot.com/2014/10/9-awesome-blogs-of-month.html

    ReplyDelete
  3. pernah try pakai tali pinggang kat baju, tapi nampak cam tak kena,tengok orang lain pakai cantik je..huhu

    ReplyDelete
  4. tak pakai tali tali pinggang cmni plak..
    jeehhehe

    ReplyDelete
  5. Ada 3 & 4.
    Pakai dengan jeans je sebab loose.
    Makin kurus skrg ni.

    ReplyDelete
  6. orang slim elok la pakai belt ni. orang chubby (pointing to myself) tak sesuai rasanya. haha

    ReplyDelete

Featured Post

Followers