New Lappy, New Me

8:30:00 AM


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Antara reason aku dah lama tak on blog..ialah masalah lappy lama ku cik acer..
Beliau telah meninggalkan daku dua bulan yang lalu..
sadis juga sebab pergi tanpa warning.
sekian lama beliau nazak, akhirnya langsung tak boleh buka...sob sob


Tapi tak boleh nak marah atau hangin la juga sebab cik acer dah tua sangat dah..almost 5 years..jadi standard la kalau dia nak 'pergi' huuu cuma aku la..silap banyak tak backup siap-siap..

alang dah masuk gaji, tak jadi aku nak menyimpan..beli la sebuah netbook..
murah je RM899..huu tak ada banyak sangat function as full spec lappy..sekadar nak buat kerja biasa-biasa saja..huu processor pun intel celeron ja..


Photoshop for sure lah adik acer kecik molek ni tak mampu nak tanggung..tambah grafik biasa-biasa saja.hehe

apa apa pun Alhamdulillah...ada la juga nak tolong aku buat kerja yang penting.
Kalau ada rezeki lebih, beli yang bagus sikit untuk grafik tinggi :)

You Might Also Like

4 comments

  1. alhamdulillah ada jugak untuk guna..

    ReplyDelete
  2. Maybe harddisk laptop lama tak rosak. Boleh convert jadi external harddisk. Jom tengok sini macam mana nak convert harddsik laptop jadi external harddisk.
    http://www.jiarizaira.com/2015/03/convert-hard-disk-laptop-kepada.html

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah, dh ade teman baru,.....;-)

    ReplyDelete

Featured Post

Followers