Cikgu Seni Yang Tak Berapa Seni : Warna Lukisan Dengan Cotton Bud dan Span

12:25:00 PM


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Ha...aku ni dah jadi cikgu seni sekarang ni..walaupun memang lari dari option, tapi aku cuba juga belajar benda baru ni,. best juga mengajar seni..khususnya lower form lah hihi
sebab tak ada paper exam major macam SPM ha.. kalau yang tu memang kena serah pada yang pakar lah..guru option Pendidikan Seni.
Dah masuk bulan Jun ni, aku baru sahaja selesai mengajar topik warna..
minggu ni nak ajar topik baru pula ..Harmoni ha..
Usha-usha di internet, cari aktiviti yang sesuai untuk anak-anak murid aku..
(aku ngajar seni 7 kelas huu..Sains 2 kelas ja..)
Terfikir nak buat lukisan guna cotton bud dan span..hee
Last week sebelum tamat kelas, memang dah maklumkan murid-murid agar bawa alatan seni serta barang-barang yang boleh didapati dirumah seperti botol air, kain buruk, kertas contengan, cotton bud, span atau sebagainya.
Jadi weekend gini, cikgu kenalah buat sama..nak tunjuk kepada murid-murid contoh lukisan yang boleh dihasilkan kelak.
Hasil kerja minggu ni..


guna cotton bud



You Might Also Like

4 comments

  1. wah tenyata menarik, cantik n kreatif... nanti bole tgk hasil dri student nye lak. hihihi..

    ReplyDelete
  2. kreatif nye! bab seni la saye paling xminat sekali mase zaman sekolah dlu.. haha

    ReplyDelete
  3. lawanyaaa~ rajin betul cgunyaa~ saya tak berapa nk minat nak buat. suka tengookk je/. :3 hehehe

    ReplyDelete
  4. Pro :'D Saya nak mula pergi kelas seni bulan depan.. harapnya jadi la :)

    ReplyDelete

Featured Post

Followers