Rahsia Ringkas Rambut Tidak Luruh Lagi

9:32:00 AM


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Sebagaimana kita ketahui, rambut adalah mahkota peribadi setiap insan.
Penjagaan yang rapi dapat membantu rambut untuk terus tumbuh dengan sihat di samping dapat mengekalkan kesinaran rambut.


Namun, rambut luruh sentiasa terjadi terutamanya sekiranya rambut tidak dibelai dan dijaga dengan sepenuhnya. Antara punca rambut luruh adalah kerana kekurangan vitamin serta gaya hidup yang tidak sihat seperti overstress, tidak menjaga kebersihan dan sebagainya.

Apakah rahsia ringkas agar rambut tidak luruh lagi?
Selain menjaga pemakanan serta cuba mengelakkan rasa stress berlebihan,
antara cara paling mudah ialah dengan membuat rawatan.
Bagi yang berkemampuan atau mempunyai masa, boleh berkunjung ke salon kecantikan untuk mendapatkan rawatan rambut. 

Selain itu, rahsia paling ekonomik ialah dengan melalui rawatan yang dilakukan sendiri di rumah.
Jenis syampu serta teknik mengurut rambut yang bertepatan dengan masalah rambut boleh mengatasi masalah rambut luruh ini.

Dove Hair Therapy : Hairfall Rescue adalah antara rahsia saya untuk menyelamatkan rambut daripada terus gugur.


Rangkaian Hair Fall Rescue ini tampil dengan label hijau dan mengandungi bahan Trichazole Actives yang membantu menguatkan rambut bermula dari akar sehingga hujung rambut dan menjadikan rambut lebih cantik dan bersinar.


Saya telah menggunakannya selama beberapa bulan yang lalu, dan hasilnya amat memuaskan.
Rambut tidak lagi kerap gugur seperti dahulu, dan lebih mudah disikat.
Di samping itu, bau nya adalah wangi dan sangat menyenangkan.

Ingin mencuba?
Dapatkan sampel percuma dari Dove dengan menyertai 






You Might Also Like

11 comments

  1. guna dove? x silap saya..syampoo ni ada lemak khinzir.. kalau x silap saya lah.. sebab tu rambut jadi cantik kalau pakai.. kalau nak tahu lagi, boleh selidik dengan lebih detail :) thanks for sharing^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks utk info tersebut :) saya dah semak dekat net..hee takat ni tak ada aduan lagi dan hebahan dari jakim ;) kalau ada info ley kongsi kongsi juga ya
      http://myviputeh4083.blogspot.com/2011/11/mengapa-penggunaan-lemak-babi-pig-fat.html?m=1
      http://anepster.blogspot.com/2007/02/aduan-halal-on-line.html?m=1

      Delete
    2. http://applekecut.blogspot.com/2010/08/laici-yang-ada-lemak-babi.html?m=1

      Boleh tengok2 di bahagian komen di bawah tentang produk narcissus

      Delete
  2. lepas ni rambut tak luruh lagi... =)

    ReplyDelete
  3. Dove? Best ^^
    http://fairytaleeeeeee.blogspot.com/2014/07/bantu-saya-help-me.html New entry. Help me :)

    ReplyDelete
  4. Waahh..betul ke berkesan?
    Apalagi u olzzz.. boleh cube ni.

    ReplyDelete
  5. Owh overstress pun rambut boleh gugur? 0,0

    ReplyDelete
  6. alahai..saya ni tak selesai lagi masalah rambut gugur selepas bersalin :(

    ReplyDelete

Featured Post

Followers