Tutorial Install Brush Photoshop CS5

10:30:00 PM


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Aku nak share cara-cara untuk install brush Photoshop CS5.
Kalau tengah mencari free download brushes yang comel dan cantik, boleh ke laman 
www.brusheezy.com :)

Kali ni, aku nak guna leaf brushes seperti pada imej di atas. Klik imej tu untuk ke halaman download.


1. Selesai download, extract file zip atau rar ke desktop untuk memudahkan korang mencari.

2. Dah siap extract, buka file dan copy yang aku bulatkan pada imej dibawah ini.
(kalau korang tengah buka photoshop, sila tutup dahulu sebelum mulakan prosedur ini)


3. cari dan buka folder brushes seperti urutan di bawah ni.
computer >>local disk (C) >> program files >> adobe >> adobe photoshop cs5 >> presets >> brushes

kemudian pastekan di dalam folder brushes. 


4. Buka photoshop..dan taraaa ..dah install dan boleh digunakan..


selamat mencuba :)

credit :)



You Might Also Like

3 comments

  1. Wah, bagusnya tuto ni. Akak selama ni memang nak tambah brush tapi malas nak mencari. Thanks ye :)
    From FAMF Tower

    ReplyDelete
  2. akak ni kan hahhaa photoshop pun xde dalam laptop.. hehehe edit biase biase saja tak reti nak guna photosop

    ReplyDelete

Featured Post

Followers