Alhamdulillah

1:43:00 PM


Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Sudah lama aku tak update secara official..sebelum-sebelum ni..autopost sahaja.
Minggu lepas, bercuti bersama kawan-kawan di Tanjung Malim..
Rindu suasana di sana.
Namun, tak dapat stay lama..
Alhamdulillah, aku dan rakan-rakan berjaya mendapat posting setelah setahun lebih menunggu.
Insyaallah, kurang daripada seminggu lagi aku bakal berhijrah ke bumi Sarawak untuk berkhidmat sebagai pendidik. Seronok, teruja, sedih dan risau bermacam-macam lagi perasaan timbul.
Subhanallah..perancangan Allah adalah yang paling terbaik.
Moga perjalanan serta kehidupan alam kerjaya di negeri yang belum pernah aku jejaki lagi ni dirahmati Allah serta dilindungiNya insyaallah.

Berkemungkinan, aku tidak dapat lagi berblog secara aktif dalam masa beberapa bulan ini sehinggalah kedudukan aku di sana stabil.
Doakan kejayaan, keselamatan, kesihatan serta kehidupan yang baik untuk aku dan rakan-rakan lain yang bakal berhijrah keluar dari negeri masing-masing/
Insyaallah!!


You Might Also Like

11 comments

  1. alhamdulillah, semoga dipermudahkan segala urusan :D

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah, mama doakan awak terus sukses.. tahniah ye

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah.. tngk kawan2 CT pun ramai hapdet da dapat posting.. ade yg sronok dapat dalam negeri sendiri ada yang mngeluh kena pi jauh.. pape pun syukur.. ada yg not so lucky mcm CT still x dapat kerja..

    selamat bertugas sbagai pendidik ya..
    selamat mengajar ^^

    ReplyDelete
  4. wahh sarawak. bukan main jauh ag. . good luck :)

    ReplyDelete
  5. take care ye kak :) btw akak baru edit blog ni ye? lawa & comel! ^^

    ReplyDelete
  6. wah, alhamdulillah. jauh tu tapi semoga berjaya :)

    haritu saya ada bercerita dengan seorang akak ni. dia mengajar dekat Sarawak juga. seronok dengar kisah dia... dia kata awal-awal tu memang susah nak hidup. duduk dekat kuarters. tapi jam 10-6pagi tak ada current dah rasanya. lepas tu ada balik. lepas tu xde balik current. so, pakai generator je. nak beli peti ais pun macam x berbaloi. then, akak tu banyak bawa makanan tin and makanan segera. sebab nak masak pun jenuh. balik sekolah dah pukul berapa.

    since tempat tu a bit isolated, so kdai2 dia buka sekejap je. nak keluar ke bndar jauh pula. kalau ada cuti, best la keluar dengan kawan2. sekolah tu ada berapa orang je pelajar. kadang2 susah nak ajar. kadang2 senang je. tapi alhamdulillah, akak tu masih bertahan ^^,

    ReplyDelete
  7. love u bebeh. dok kat sana elok2. >lap air mata<

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah. tahniah! takpa, jauh perjalanan luas pemandangan. kawan pun ada yang dapat, tapi kat sabah. apa2 pun, selamat berkerja dan semoga segala urusan dipermudahkan Allah. All the best! ^_^

    ReplyDelete
  9. good luck and all the best Iola...

    ReplyDelete
  10. Semoga menjadi pendidik anak bangsa yang cemerlang, gemilang, terbilang..

    ReplyDelete

Featured Post

Followers