Jerawat ?!!!

10:30:00 AM

Assalamualaikum dan hi ^^

Pernah tak korang.
Bila bangun pagi je.. pergi ke tandas
nak basuh muka.
Lihat sahaja di cermin...

Toink!

Jerawat say hi to u ! 
haha..
mesti rasa macam ini kan?

Hihi..
Biasalah. Perkara normal untuk
perempuan khususnya.
Apa tindakan yang boleh kita buat bila dia muncul?

Picit?

Oh, no no sayang.
Jangan terus picit-picit pula.
Tapi, jangan pula kita biarkan begitu sahaja juga.
Aku pernah test dulu.
Tak kacau and tak sentuh langsung jerawat sebiji ni.
At last, makin dasyat jadinya.
Parut pula lagi teruk.

Jadi, adakala nya.
Kita kena juga kacau dia.
Kacau, by means, ubati acne tu.
Untuk kurangkan kesan parut kelak.

Bagaimana?
Sekarang ini, banyak produk dikeluarkan khusus untuk merawat acne. Contohnya,
Neutrogena's On-The-Spot Acne Treatment, AC Clinic Red Spot dari Etude House,
tak pun Tea Tree Oil.
Antara bahan yang dapat membantu melegakan jerawat ialah
mild benzoyl peroxide. Manakala untuk menghilangkan kesan parut,
boleh cuba produk yang mengandungi bahan salicylic acid untuk exfoliate kulit mati.

Ada sesetengah mengatakan sapu ubat gigi dekat jerawat.
Aku tak dapat nak pastikan lagi keberkesanan nya hehe.
Even Jeannie Mai, famous stylist mention yang beliau guna ubat gigi nak
rawat jerawatnya.


Good luck =)

By the way, korang mesti pernah dengar nama 
New York Skin Solutions?
Ala..yang terkenal dekat tv tu..
selalu keluar iklan dan testimoni-testimoni
yang memberangsangkan.
Harga treatment pun memberangsangkan kan ? hehe

Di sini, ada peluang korang nak dapatkan free treatment dari mereka.
Nak?
Register di link di bawah ini.
Mudah sahaja dan nantikan message dari pihak mereka.



You Might Also Like

16 comments

  1. huiii. paling menyampah kalau ada jerawat. parut dia saja nak hilang gile lama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha betul. datang tak diundang. pergi, tinggal parut lama-lama huh

      Delete
  2. saye selalu VCOA..alhamdulillah..semakin berkurangan..tu pon hadiah giveaway..hihihi..

    ReplyDelete
  3. jgn kcau2 jerawat tu nanti dia mrh..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dia marah, nahas la.. semakin mengganas tumbuh t hehe

      Delete
  4. Replies
    1. betul tu, tak ley gatai2 tgn hu.tambah2, tgn tak bersih

      Delete
  5. dear, sy pun ade masalah yg sama and now consume set kecantikan shaklee.. jerawt parut pun dah hilang n jerawat yg baru pun mcm nak taknak je tumbuh.. jom try shaklee. sy pengedar shaklee. free free visit my blog. hihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah, kawan saya ada suggest shaklee juga. makanan tambhan yang berkesan utk rawat dari dalam. tapi saya tak cuba lgi, insyaallah ada rezeki nk sgt try =)

      Delete
  6. jerawat suka sangat meyinggah. satu pergi, esoknya datang yang lain. haha. sampai ada cikgu tny, "kenapa muka mcm tu, bercinta eaa?" -_- . thanks for suggestion :)

    ReplyDelete
  7. jerawat ni memang tak boleh berpisah dengan muka xD

    ReplyDelete
  8. Selagi ada resdung, selagi tu jerawat ade..adooooiii

    ReplyDelete
  9. Kadang kadang comel jea jerawat tue. Hahahaa :p

    ReplyDelete
  10. betul..ada sesetengah nampak lebih manis bila berjerawat hehe...jerawat dan resdung..xdapat dipisahkan..kena berubat klu cm tu =)

    ReplyDelete
  11. Jerawat saya...memang tak sah kalau xpicit..GERAM

    ReplyDelete

Featured Post

Followers