Yogurt Mask

9:30:00 AM


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Kali ni untuk tips skincare, aku nak kongsikan antara bahan yang baik dan sesuai untuk dijadikan masker mingguan korang.
Taraaa ! Yogurt..


Selain untuk dimakan, hee kadang-kadang aku guna juga beberapa sudu untuk dijadikan mask.
hehe..eee...yogurt pun boleh??

yeap! Selain baik untuk kesihatan dalaman, yogurt pun boleh digunakan untuk kecantikan luaran.
Apa-apa jenis yogurt pun boleh. 

Tak perlu produk mahal-mahal yang mempunyai banyak bahan kimia.
Yogurt khususnya yang jenis plain ini kaya dengan kultur aktif serta mengandungi asid laktik yang membantu melembutkan kulit yang kasar atau kering serta dapat elak penuaan di awal usia.

Selain itu, asid laktik juga baik untuk melarutkan kulit mati yang terkumpul di liang pori.
Macam mana nak aplikasikan yogurt sebagai mask ??

Senang sahaja.
Sapukan yogurt pada serata kulit wajah dan biarkan selama 20 minit. 
Kemudian, bilas dengan air suam.


You Might Also Like

6 comments

  1. slalu gak buat dlu
    skank tkde msa lak ..uhuhu :)

    ReplyDelete
  2. alaa, xthu comment td da terhantar ke belom -.-'

    baru td bc kt masalah pasal tips ni.. tiba2 awk pulak share.. hee nice sharing ^^

    jemput join myfirst segmen + ga yang agak jiwang ni ;)
    ----> SEGMEN + GIVEAWAY SWEET SOUR BY N|A

    ReplyDelete
  3. ala... malas nak buat. sbb tu tak cantik... uhuhuhuh.... masker yang dah ready pun tak ada masa nak pakai.. acaner tu dear???

    entry terkini...Kenapa Homeopathy yang menjadi pilihan???

    ReplyDelete
  4. Semut hurung muka nanti.
    Dulu akak pernah buat masker telur kuning + honey lepas tu tertido.
    Bila bangun ada semut liar 3 ekoq lekat kat muka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha lawak laaaa...adoi...tu la..tertido. haha

      Delete

Featured Post

Followers