10 Days Music Challenge : Day 10

7:30:00 PM


Day 10 Music Challenge : The Finale
" your favourite song EVER "
Kalau sesiapa yang tengok pic di atas pun, mungkin boleh agak lagu apa.
Aku suka lagu ni dan nominate nya sebagai all-time favourite..tak bosan sehingga sekarang. 
dah hampir 8 tahun, masih teringat-ingat lagu ni.

Lirik simple sahaja dan agak deep meaning. Music nya tu buat rasa berkobar-kobar hehe.
Tambahan, aku suka terms yang digunakan. haha..metafora dan hiperbola sungguh.
"Starlight" by Muse

Far away
This ship is taking me far away
Far away from the memories
Of the people who care if I live or die

Starlight
I will be chasing the starlight
Until the end of my life
I don't know if it's worth it anymore

Hold you in my arms
I just wanted to hold
You in my arms

My life
You electrify my life
Let's conspire to ignite
All the souls that would die just to feel alive

But I'll never let you go
If you promised not to fade away
Never fade away

Our hopes and expectations
Black holes and revelations
Our hopes and expectations
Black holes and revelations

Hold you in my arms
I just wanted to hold
You in my arms

Far away
This ship is taking me far away
Far away from the memories
Of the people who care if I live or die

And I'll never let you go
If you promise not to fade away
Never fade away

Our hopes and expectations
Black holes and revelations
Our hopes and expectations
Black holes and revelations

Hold you in my arms
I just wanted to hold
You in my arms
I just wanted to hold




You Might Also Like

9 comments

  1. far awayyy far awayyyy~!!! i like it tooo

    ReplyDelete
  2. band Muse pun antara my favourite band ever! nak kata romantik lagu dia, x juga tapi muzik diorang best, walaupun cuma ada tiga ahli je :) cuba dengar lagu Endlessly dari diorang jugak. lagi nak nangis huhu

    salam perkenalan

    Nabihah
    http://nabihahyunus.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. tak pernah dengar lagii laguu ni. ehehhe. ^^''

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Nak kata rancak tak juga kak. Hihi..bunyi gitar dan drum macam jadi rasa semangat. Jantung jadi dup dap (kalau dengar pakai headphone pastu volume high)

      Delete

Featured Post

Followers