Teringin Membela

8:30:00 AM


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Comel tak cik sugar glider tu?
hee..bukan aku punya pun..picture courtesy dari google ja ehehe..
Sekarang ni, mood teringin sangat membela si kecik ni..
Ayah macam nak bagi green light je..
Mama la ehehe..tak berapa suka sangat bela membela ni..
Even encik Caviar pun suka sungguh (dia lagi la..memang pencinta haiwan. Even family dia pun mesra ada bela banyak pets).

By the mean time, aku masih kaji lagi pasal si kecik ni.
Ye lah..nak bela ni..bukan setakat suka-suka sahaja.
Kena ada komitmen.
Kesian haiwan tersebut kalau kebajikan dan kasih sayang terabai.

Menurut dari rakan-rakan, sugar glider ni sangat manja.
Kalau tuan dia abaikan, si kecik ni boleh merajuk dan tak nak dekat dah dengan tuannya.
Ada masa si kecik ni tak nak main (mungkin masa tu dia tengah lena atau makan),
kemudian kita acah nak main dengan dia, si kecik ni boleh kencing atau cirit tao pada tuannya tanda dia tak nak main sekarang ni. haha...tak tahulah kan.

Korang ada yang bela sugar glider tak?
Hee boleh share-share maklumat.



You Might Also Like

9 comments

  1. suka tengok benda ni ..comel jer..tp tak berani nak bela..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe sama la. Saya pn masih ada perasaan takut tu juga hee

      Delete
  2. comel tapi kena keluarkan kos sikitlah.. kita berkenan pada hamster lah kak.. geram tengok.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee hamster pun comel gak..tapi dia suka lari huu

      Delete

Featured Post

Followers