Review : Skinfood Black Sugar Cleansing Oil

11:30:00 AM


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Kali ini nak bercerita tentang make-up removal kegemaran dari Skinfood iaitu Black Sugar Cleansing Oil dari rangkaian Black Sugar yang sememangnya merupakan rangkaian terlaris dari Skinfood.
Produk ini aku beli secara atas talian dengan harga RM 46.

Oil cleansing untuk remove make up ya, bukan untuk cuci muka semata-mata.
Berjerawat la nanti kalau biar.hehe

ingat lagi teknik cuci muka 424 dari Miss Suzy?
selepas cuci muka dengan cleansing oil, sambung dengan pencuci muka biasa pula
Komen penggunaan :
- Picit sedikit minyak kemudian cuci muka, diikuti dengan pencuci muka biasa. Bilas dengan air suam dahulu dan akhiri dengan bilasan air sejuk.

Yang best :
  • mudah tanggalkan kotoran dan makeup
  • kulit lebih bersih dan segar selepas dicuci
  • risiko jerawat tumbuh berkurangan
  • bau citrus (wangi)
  • harga berpatutan
  • mudah digunakan
Yang tak best :
  • setakat ini, tiada.
Nak beli lagi tak ? : Nak ! Sangat sesuai digunakan bersama Black Sugar Scrub Foam. Boleh juga digunakan pencuci jenis lain.

You Might Also Like

5 comments

  1. Nice review and good info for me, so kalau jumpa kat kedai xde la blur2 apekah ini. hehe

    Jemput singgah : Daftar Semester Baru

    ReplyDelete
  2. first time dnga produk ni.. nampak produk nii baguss..huhu

    ReplyDelete
  3. banyak function dia ehhh... first time gak tahu jenama ni

    ReplyDelete
  4. Akak dah x pakai skinfood.
    Tapi, kalau lalu tepi kedai dia kat aeon S2, geram..rasa nak makan.

    ReplyDelete

Featured Post

Followers