Captain America : The Winter Soldier

11:57:00 AM


Assalamualaikum dan hi ^^

Post sebelum ini, aku ada nyatakan yang aku ada menonton
 filem Captain America : The Winter Soldier.
Jadi, kali ini, post ini secara khusus nak menceritakan serba sedikit 
tentang movie kedua bagi siri Captain America. hihi..


Sekuel kali ni menceritakan tentang masalah dalaman S.H.I.E.L.D dan mengakibatkan Nick Fury sendiri
diburu dan dibunuh oleh agen-agen yang belot.
Pertembungan Captain America dengan The Winter Soldier tu yang paling best.
Siapa Winter Soldier tu..?
Winter Soldier ni ialah pembunuh upahan dan diupah oleh pembelot dalam S.H.I.E.L.D untuk membunuh sesiapa sahaja yang menentang dan ataupun beri ancaman kepada 'Projek Wawasan' yang sebenarnya berselindung di bawah program keamanan, kononnya.
Winter Soldier ni sangat awesome..kuasanya sama macam Captain America.. both have incredible strength.
So.. memang banyak scene gusti-gusti la..haha..
At first aku ingat pelakon Winter Soldier tu..Jared Leto..haha..
sebab dia pakai topeng..and rambut mata semua macam iras dia..
rupaya beliau ialah Sebastian Stan..
Cool !
Ha..aku cuma boleh nyatakan serba sedikit sahaja. The rest kena tengok !
Sebab ada part twist juga dalam movie ni.
Filem ni seimbang juga, sesuai dengan genre action, so
banyak scene aksi. At the same time, humor dan romance pun diselitkan
but not toooo over. 
tu yang bagus..sesuai la nak bawa anak-anak tengok.

Aku suka movie marvels ni..sebab filem-filem nya mesti ada perkaitan dengan superhero lain.
syokkkk..
paling best bila semua ada..contoh dalam filem The Avengers.

I'm very very sure akan ada sekuel lagi after this untuk Captain America..
and i'm looking forward for that !

**p/s: tak sabar nak tunggu Snow White and The Huntsman yang second nya..hu

You Might Also Like

4 comments

  1. seriuss..saya suka sangat cerita ni... kalau ade free tiket.. nak jer tgk blik.. heheheh...

    ReplyDelete
  2. betul tu..kami tak tengok 3d..rugi pula.hoho..sangat best!

    ReplyDelete
  3. yeay. kita sama sama dah tengok. heee~

    ReplyDelete

Featured Post

Followers