Kulit Mulus,Gebu,Putih Dalam Masa 5 Minit?!

11:00:00 AM

Assalamualaikum dan Hi ^^


Sekarang ini, banyak iklan produk-produk kecantikan terbaru yang menawarkan
tempoh perubahan yang singkat !
Anda percaya ke..kulit boleh putih dalam masa singkat ?
Huhu..wallahualam..
Even aku pun pernah terpecaya dengan iklan-iklan sedemikian..
Beli lah aku pun..
Tapi bila pakai, aik tak instant fairness pun..
hahaha..

Tak mengapa lah..
Nak putih..nak flawless..of course la take some times..
and some practices as well..
Kalau nak segera sangat, kot pakai bleach whitening la maybe..
haa..jangan..
Usually, produk yang offer instant results ni...usually la...
have something to do dengan chemicals within..

Jadi..ladies out there..please k?
check ingredients dan chemicals yang digunakan dalam produk-produk tersebut.
Make sure semuanya selamat..
Sekarang ni..Mr.Google kan ada.. :)

Zaman sekarang, kulit banyak terdedah dengan pencemaran serta UV lights yang makin
menjadi-jadi ekoran penipisan lapisan ozon.
(jom belajar biologi ..hihi)
Jadi, rajin-rajin kan diri lindungi kulit sebaik mungkin bila nak keluar.
Sebelum tidur pula, jangan lupa..
..remove make up betul-betul..
cuci wajah bersih-bersih..
baru masuk tidur..
jangan malas!


“There are no ugly women, only lazy ones”
― Helena Rubinstein

You Might Also Like

5 comments

  1. pakai foundation.. confirm gebu.. hehe

    ReplyDelete
  2. hai tuan rumah :) macam ni kena rajin cuci muka selalu yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai ^^..hehe cuci bila diperlukan

      Delete
  3. Kena cuci muka selalu. Oh jangan lupa bedak sejuk, basuh muka dengan air sejuk blablabla. Banyak sangat petua cikgu kita.

    ReplyDelete

Featured Post

Followers