Wedding Dress Idaman

10:51:00 PM


Assalamualaikum dan hi..
Sempena cuti sekolah ni
banyak sungguh jemputan kenduri kahwin..
Hihi..teman mama aku saja.
Ikut kan..malas sikit nak iron baju bagai..

Sambil menjamu selera,
sempat juga la mata aku ni
usya-usya dress..pelamin semua..
Saja nak ambil ilham.
cehh.. macam la aku ni dah nak buat majlis pula.
Hihi..saja syok-syok..

Balik rumah, usya-usya kat internet pula..
tengok gaun-gaun pengantin..
mostly, tak menutup aurat..
ye lah..kalau kat internet ni kan banyak yang wedding overseas je..
Anyway, jom sama-sama tengok antara dress yang aku suka.hehe..

Dari dulu lagi..aku memang suka wedding dress Grace Kelly..cantik and look so decent..
Dress ni diikitiraf antara gaun perkahwinan paling cantik dan popular..banyak dress sekarang (overseas mostly)
design baju ilham dari gaun ini. Nak tahu siapa dan anything about dress ni? Klik sini.
Kate Middleton nye wedding dress pun diinspirasikan dari Grace Kelly's

Simple je..tak banyak lace dan beading.
rasa macam princess je kembang kembang gi tu..haha..
mesti mahal.. hoho

heee..wedding dress tutu version..cantik !


Wedding dress Hana Tajima..simple je and sangat adorable hehe..
Yang ni kalau tambah lace and beading mesti meletops lagi.
hihi..biasa macam ni pun dah cantik..letak crown je..
dah nampak princess hee

So, itu je kot setakat yang aku belek-belek di google image..
Kebanyakan warna yang aku pilih ni, semuanya warna kearah putih dan pastel..
nampak lembut kan..

hihi..boleh berangan je la dulu...
majlis entah bila la...

"doakan lah moga aku ni murah rezeki dan dapat jodoh yang baik ye..huhu..amin"
p.s : by the way, korang pulak..ada berkenan dengan mana-mana yang aku pilih ni dak hoho...mana tahu..maybe taste sama ka ahaha..lain orang..lain cita rasa sebenarnya :)







You Might Also Like

21 comments

  1. wah..canteknya dress & berkenan sgt2..sambil berangan-angan sdg bergaya pakai dress itu di taman bunga..hehe ^_^

    ReplyDelete
  2. semua lawaa2..tp saya suka jugak dress tunang ngan nikah irma hasmiee..lawaaa :)
    dah jumpa jodoh jngan lupa jemput saya hihi

    ReplyDelete
  3. Cantiknye wedding dress... kak Fiza dulu2 kawen baju simple jer.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala tak pe..simple tapi mesti sweetnya kak fiza dulu heee

      Delete
  4. huwaa, cantik2 semua bj kawin...
    lambatlg atie nk kawin pn.. huhu...

    ReplyDelete
  5. Saya pulak ada banyak pose utk gambar wedding yang dah diberangankan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow wow..haha dah dreaming posing wedding dah tuu haha

      Delete
  6. Adoiyai..teringat zaman masa jadi pengantin dulu....

    ReplyDelete
  7. berkenan yg tutu dress tu..canteknya...cam nak sanding lagi sekali je..heheheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha boleh je..sanding masa anniversary pula nanti waaa sweet2

      Delete
  8. weeding dress yang tutu version tu cantikkkk :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...cantik hee ley dapat feeling2 princess gi tu haha

      Delete
  9. Insyaallah... semoga Iola dapat suami yang baik, setia, beriman dan bertanggungjawab... Amin. :)

    ReplyDelete
  10. Cantik.. cantik.. :) Semoga dipertemukan dengan jodoh :) Kahwin nanti jangan lupa jemput.. hahaha (lawak je jangan amik seriuz) :3

    ReplyDelete

Featured Post

Followers