Shopping Makeup with MAC Malaysia Online

7:19:00 PM


Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Aik..since when cik Iola minat makeup ni...
Pelik...
Haha..sejak rasa diri ni dah tiba masa kena belajar bersiap molek lew... 
Anyway, nak share satu lagi kemudahan untuk mereka yang perlukan barangan makeup especially dari MAC..
Kalau susah nak ke outlet..atau sephora..apakata cuba beli di alam maya lak..as long as korang dah tahu basic shades dan color yang sesuai..lagi bagus..
Kalau yang tak ada masa nak ke outlet atau nak tanya directly pada yang pakar..boleh cuba aplikasi Findation.com..
Haa nanti aku share serba sedikit.. 



Simple sahaja nak guna MAC online ni..
Just daftar sebagai member untuk online shop ini..kemudian korang boleh pilih item apa yang diperlukan..klik klik masuk cart dan check out macam biasa.. sistem pembayaran dia mudah sahaja..

Ha..kali ni aku nak cuba foundatio  studio fix , lipstick.. 

Dengan pembelian lebih daripada RM200.. ley dapat free shipping dan free sample..ak dapat zoom lash..  anyway..promo ni bergantung dari masa ke semasa.. tak selalu juga free shipping.. jadi alert k kalau nak lebih jimat..

Aku order hari Jumaat..and dapat parcel hari Isnin..cepat memang cepat..tapi masalahnya..mereka lambat..update di website tentang status order..aku sebenarnya tak expect nak sampai Isnin..sebab tengok status masih in process.. so keluar la jalan-jalan.. tak ada siapa di rumah..tuptup.. ada kol..dari Nationwide Express..ada parcel..aduhai..satu hal juga kena pergi ofis nak pickup..tak apalah..cuma at least kalau dah di update dengan track num..boleh la kita nak ready..haha.. 

P.s: nanti akan aku share MAC stuff yang baru aku beli ni..don't expect vavavumm nya review ek..aku ni baru nak berjinak dengan makeup bagai haha..masih beginner.




You Might Also Like

5 comments

  1. teringin jgk nak guna make up semua nih.. tp asyik kehulu kehilir dgn moto cane nak guna make up nih.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naik moto kalau panas terik susah kot..satg cair hahah.. pakai sunscreen..

      Delete
  2. ehhh blog ni. maKIn lama makin comel la. berkenan laa. hihi ;)

    dah lama sebenarnya x makeup. soo skrg mmg da lupa basic2 makeup ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik nad natural beauty nyeeee hihi tak yah makeup2 dah..:p

      Delete
  3. wah make up mac gitew ... tak sabar nak baca review :)

    ReplyDelete

Featured Post

Followers