Belajar Makeup : Contouring and Highlighting

1:51:00 PM


Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Recently, jadi viral di social media tentang teknik contouring.. to be honest, aku bukan seorang yang suka bermake up..nak pakai bedak pun malas..oho.
Aku mula terfikir nak belajar bit by bit pun..sebab nak ke dinner..and then fikir tentang nak make up sendiri untuk majlis tunang or nikah nanti (heh...boleh ke ni....?? Tapi kalau menjadi..apa salahnya..hihi)

So..sebagai seorang yang amatur..mula la search..googling..youtubing.. semua mua yang ley explain or tunjuk tutorial yang mudah and simple..

Sampai la..aku terjumpa sephora pocket contour apps..
So convenient..and so easy to understand..
Basic contouring hihi

Melalui apps ini ( tak perlu download ) anda boleh terus layari dan guna melalui smartphone korang je..

Buka site Ini
Kemudian..take a photo dan upload kan..
Make sure pencahayaan dan kedudukan wajah anda balance dengan point fokus supaya mudah untuk face analyzer detect.
Selepas itu.. just follow sahaja arahan seterus nya k ♡♡

Have fun ☆☆


You Might Also Like

2 comments

  1. hah. makeup yg guna contra2 wane ni mmg sangat failed la jawapannya. hikhik

    **lama xsinggah blog ni. huu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula..tengok video tuto makeup..cam bestttt ja hehe.. me too.. lama tak blogwalk. Huhu

      Delete

Featured Post

Followers