First Time Naik Flight

8:00:00 AM


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Kalau tak kerana dapat posting nun di Sarawak, rasanya lambat lagi la nak merasa naik flight haha..
Kesian kan.
Nasib baik la..pergi beramai-ramai..
Aku memang tak reti la nak check in bagai..
Lengkap dengan DPT (Dokumen Perjalanan Terhad), receipt tiket dan IC, check in la di kaunter beserta luggage..Dalam hati dup dap..jangan la exceed haha..
Akhirnya dapat cukup-cukup juga.. 30 kg.


Breakfast nasi lemak dalam flight.
Kami guru-guru ditaja sepenuhnya tiket penerbangan pergi serta penginapan di hotel sementara akan bergerak ke daerah masing masing.

Perjalanan memakan masa sejam 45 minit..Alhamdulillah, tak ada rasa pening ke muntah ke jet lag ke..
Cuma masa nak naik dan touch down tu...pejam je mata haha...tak nak tengok luar..
laju sangat.. :)

Bila dah berada di atas, baru rasa ok haha...
After this, insyaallah dah biasa la kot..


Cantik kan..subhanallah !


Selamat sampai Kuching!

Masa tu, kami tak tahu lagi penempatan.
Jadi sampai saja di airport, kami bergerak pula ke Imperial Hotel.
Sewaktu dalam bus, kami diberi booklet orientasi..
Kecoh satu bas...bila tahu maklumat penempatan ada dalam booklet tersebut.
Ada yang happy..ada yang sedih..ada yang clueless sebab tak tahu tempat yang dapat tu macam mana..

Termasuklah aku..haha.
Bila tahu je aku dapat Bintulu, perasaan aku tak ada rasa terkejut atau apa-apa pun.
Masa tu rasa sedih ja, sebab teringat kat mak ayah duduk jauh.
Lagi bertambah sedih, bila tahu yang aku seorang je batch bio UPSI dari semenanjung dapat tempat di situ.

Tanya kawan-kawan..tentang sekolah aku.. 
Semua kata jangan risau..memang bandar.
huhu...tapi.......bandar yang high living cost nye..setaraf Miri.
Namun, apa apa pun..aku bersyukur dengan rezeki dariNya.
Tak kisah mana-mana pun asalkan dapat bekerja dan nak berbakti pada mak ayah.

Sampai je di hotel, kami dibahagikan kepada beberapa kumpulan berdasarkan daerah yang kami dapat.
hal ini demikian...ada di antara kami yang perlu bergerak ke daerah-daerah tertentu, sama ada naik flight lagi..dengan bas atau sebagainya.

Untuk kami yang dapat penempatan di Bintulu, penerbangan seterusnya adalah pada pukul 7 pagi hari berikutnya..






You Might Also Like

21 comments

  1. Oh..dapat Bintulu rupanya. Sal ada kawan mengajar kat Miri . OKlah jugak cost of living dia.murah dari kl.all the best dear..

    ReplyDelete
  2. dapat posting dekat sarawak ke?hehe..btw,tahniah,alhamdulillah...wanie pun tak pernah lagi naik flight..entahlah...takut...haha

    ReplyDelete
  3. Part paling best jadi cikgu ialah Pahala! good luck 4 u :)

    ReplyDelete
  4. selamat ber"fly". teringat first time naik flight. excited n resah macam ni juga :)

    BLOG OH! BLOG

    ReplyDelete
  5. Amboi..sambil2 tu dapat naik flight

    ReplyDelete
  6. sebab CN dapat UNIMAS, naik flight dah mcm naik bas, klu tak, mmg xpernah la naik flight ;)

    ReplyDelete
  7. wahh bestnya naik flight. saya last naik flight masa kecik hheehe

    ReplyDelete
  8. Akak 2x je pernah naik flight.
    First time masa sorang2 kena balik kg mentua.
    Suami dah sampai dulu dengan keta.
    Tapi, akk keja.
    ..mase tu preggy anak 1st..2009.

    ReplyDelete
  9. Saya pon berapa kali je naik kapal terbang. Untuk ke kl, and then langkawi. Pening kepala xD

    ReplyDelete
  10. fuhh.. pengalaman baru.. slmt bkerja ye awk..

    patotla da lama xnampak awk update entry :)

    ReplyDelete
  11. merasa jgk la naik flight..
    akk lg la xprng merasa.. huhu..

    slmt bertugas dan selamat menabur bakti pd ank2 bngsa..
    =)

    ReplyDelete
  12. saya x prnah lagi naik flight. hehehhe... semoga segala urusan di sana dipermudahkan..

    ReplyDelete
  13. Assalammualaikum and Hye :)
    Saya sedang mencari sponsor :)
    Tiada syarat dikenakan :)
    Sudi tak nak sponsor? :)
    Sebarang detail bolehlah ke blog saya http://sweethotlovers.blogspot.com/2015/03/pencarian-sponsor-contest-wear-it-right.html :)
    Jika sudi, sila komen di entri tersebut. Syukran jiddan. :)

    ReplyDelete
  14. haiiii first time here...selamat menjalankan tugas di tempat baru...harap dapat adopt kat tempat baru dengan gilang gemilang ya...wakakkakakaka.... *ayat tak leh blah*..hehehehhehee...jelesnya tengok org amik gambar tepi tingkap ..nampak awan gittew....

    ReplyDelete
  15. subhanallah! cantiknya pemandangan kat luar tu.. btw, selamat menjalankan tugas sebagai guru, semoga sabar menghadapi segala cabaran..

    ReplyDelete
  16. Assalam, posting di Bintulu kan ? Saya sekarang stay di Bintulu, dekat 4 tahun dah. Dun worry sini area bandar, boleh tau mengajar dekat sekolah mana :)

    ReplyDelete
  17. Salam mesra..

    Jemput join Segmen Bloglist Mei-Jun CN yer : http://www.cekgunorazimah.com/2015/03/segmen-bloglist-mei-jun-2015-by-cn.html

    ReplyDelete
  18. selamat bertugas di negeri orang... jangan sedih... rezeki tu...

    ReplyDelete

Featured Post

Followers