Handmade

6:15:00 PM

Assalamualaikum dan hi ^^

Setiap kali birthday insan-insan tersayang,
selalunya (kalau ada masa)
mesti aku akan buat satu kad birthday handmade nye..
Guna colored, fancy paper..
yang comel-comel..
pastu lekat sticker yang emboss nye..
nak buat ala-ala 3D konon..
Sampul surat pun buat sendiri..
Korang pernah buat tak?
seronok kan?
contoh dari Google

Lagi rasa bertambah kasih sayang pula kalau hadiahkan kad buatan tangan kita sendiri..hehe..
Masa kecil-kecil dulu..
lukis atas kertas kosong A4 atau kertas lukisan saja..
pastu warna-warna dengan crayon ke..pensel warna..
Bila dah makin besar..pandai nak pergi kedai..
mampu nak beli fancy paper,,fancy pens..
hii..makin menarik la rupa handmade card tu kan..

Sebut tentang handmade ni..
Kalau rasa nak hadiahkan handmade gifts contohnya
charmers..keychain..
bookmarks..casing..brooches
dan sebagainya..
tapi tak ada masa nak buat..hihi
boleh je tempah dari Buttons & Cuteness je..
macam-macam ada..
comel-comel..
dan 100% handmade..jadi
rekaannya of course limited..


Berminat?
Boleh visit page di bawah =)



You Might Also Like

1 comments

Featured Post

Followers