Nasi Kerabu Abang Din

10:47:00 PM

Assalamualaikum..

Huu malam-malam gi ni..teringat pula kelazatan nasi kerabu abang din punya.. aduh..
dah la sedap..banyak pulak tu..memang gerenti kenyang.. berbaloi lah dengan harga nya..

Kalau dinilai, bagi pendapat aku nasi kerabu abang din lah yang harga nya murah dan sedap.. sesuai lah dengan kehidupan sebagai student dulu..hehe murah dan sedap ya.. ngee bila time ada duit dan melimpah ruah.. (tipu sangat) baru lah beralih ke makanan mahal lak..aha..ngada..

Kedai abang din ni, terletak berhadapan dengan kampus aku..kalau di Tanjung Malim ni, nasi kerabu dia kira masyhur gak la..kot. selalu g pasar, kalau tak beli makanan lain..beli nasi kerabu je lah.. tapi ikut gak.. dalam seminggu tak boleh la gak nak hari-hari pekena.. =)

Memandangkan dah hampir dua bulan..ada kalanya teringin la nak makan..tapi tak ada la sanggup sampai nak ke Tanjung Malim semata-mata nasi kerabu..hoho.. aku pun bukan cekap drive g =P

Jadi, terpaksalah buat nasi kerabu sendiri..hehe berbekalkan ilmu yang penah dicedok dari rakan-rakan kelate mari nye dan diupgrade , aku pun memulakan la operasi memuaskan nafsu makan aku ni..

Alhamdulillah.. hampir tiga kali kot aku buat..ha..memang lazat dan puas hati la dari beli kat pasar malam rumah aku ni..huu 

Ni la hasil air tangan aku.. hehe

Nanti post akan datang aku share resepi..Hoho malam malam camni,  otak lali ja nak memikir..ngee

You Might Also Like

4 comments

  1. Nasi kerabu nampak je mcm complicated giler nak buat...tapi senang jerr...yang penting part kelapa goreng tu...goreng garing2, tumbuk lumat bwg merah,putih,halia skit, ikan rebus dan dibuang segala tulang, gula melaka yg dicairkan (ganti gula biasa & xnak bagi warna pucat)- gaul dgn kelapa goreng...insyaAllah sedap! sharing is caring!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah betul tu ! hihi memang senang. saya paling suka kuah budu nya hehe makan panas-panas sekali ngn keropok..fuh

      Delete
  2. tudia tudia tudia.... nasi kerabu oiii!!! meleleh air liur tgk!!

    ReplyDelete

Featured Post

Followers