Bride To Be : Baju Nikah

8:30:00 AM


Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Cuti Mac lepas memang macam-macam kena sediakan..yelah dah duduk jauh..bila nak readykan..
nak juga merasa feeling bride to be to ececece...
Aku ada tempah baju online..RM170 ..tunjuk design, dan tailor buatkan..tailor ni nak masuk tiga kali juga la aku pernah gunakan.
Dah siap baju tu, tapi mak aku kurang berkenan..salah aku juga tak tanya pendapat dulu.. dah la ni kenduri pertama..since then, aku rasa ralat kalau nak pilih apa-apa..nak kena tanya juga mak aku. 

Mak aku ambil cuti..teman pergi cari baju nikah dekat Kulim.
Rambang mata..semua cantik-cantik oi...


Kena pandai tawar menawarla..gerai kemboja.
Mak aku memang suka beli baju raya dekat sini..aku tak berapa into sangat baju banyak-banyak manik .. yela nak pergi sekolah..aku rasa macam nak pergi kenduri pula..ihihi..no offense.


At last aku amek design princess dress.. dapat je baju, terus g cari kain nak wat shawl dan veil..
ritu ada beli online juga..Ratu Bell dari raudhah..tapi warna tak match sangat dengan off white..( aku beli warna icy blue)
Jadi aku beli lain la kain dengan manik sekali dengan crown.
Manik beli dekat AtuZ dan crown yang untuk iron tu dari instagram punya kedai..RM49 per piece..
Aku minta kawan aku untuk jahitkan..upah nya belum ditanya hehe..



You Might Also Like

9 comments

  1. Tahniah, cikna pun rambang mata sampai tahap gaduh2 manja... Sdhnye kami sewa je, bju nikah dh cam bju sanding,huhuu...;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tak apa..bukan nak pakai selalu kan :D

      Delete
  2. wah..tak lama lagi nak naik pelamin ye.semoga dipermudahkan ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah..amin terima kasih sal :D

      Delete
  3. yeahhhh tennnn!!!! x sabarnyaaaaa

    ReplyDelete
  4. fuyoo. angan2 baju nikah pon nak beli sndri.. xnak manik2 sgt. heee

    ReplyDelete

Featured Post

Followers