Raya and Weekend

10:37:00 AM


Assalamualaikum dan salam sejahtera :)
Salam aidilfitri.
Sudah syawal ke 10 kan?
ye ke?
Weekend gi ni selalunya duduk rumah bersantai..
Siapkan latihan untuk students, RPH and so on.
Semalam sempat berkunjung ke rumah terbuka sahabat anak jati Bintulu.
First time, beraya di Bumi Kenyalang..
Memang lain suasananya berbanding di semenanjung.

Sememangnya meriah!
Di sini..menjadi kebiasaan untuk berpakaian baju melayu, kebaya, kurung kalau pergi ke mana-mana pun. Pergi ke Spring, Kuching..memang majoriti masih mengenakan busana raya.
Seronok tengok..cantik-cantik..
Kalau di tempat aku...raya pertama kedua je,,itu pun, kalau ke mall masih segan nak berkurung..iyelah sebab tak ramai gi tu.

Tapi di sini, sampai ke malam masih meriah.
Hidangan pun sedap sedap baq hang..
Laksa sarawak memang antara yang popular.
Sini kek lapis raya ok!
berwarna warni..
first time merasa kek lumut cheese...
omo....sedap......
tapi sayang , lupa ambil pic hahaha..

keh, got to go..next open house hee. haa yang ni insyaallah aku tak lupa nak snap pic untuk share  k :)

p.s : for winners yang tak submit lagi butiran..please do so.
Check di sini for further details 

You Might Also Like

4 comments

  1. bangganya sebagai sarawakian yang membaca entri ni...heheheheh
    kalau sampai miri, boleh lah singgah ke rumah!
    :)

    ReplyDelete
  2. Wah kek lapis tu yang nakkk sangat..

    ReplyDelete
  3. ala tomey2 nye blog nie....follow #1007 ^^
    http://leprecious-nineplus-two.blogspot.com/

    ReplyDelete

Featured Post

Followers