Siapakah Jelitawan Ini?

12:16:00 PM

Assalamualaikum dan hi ^^

Buka je google hari ni..
nampak grafik terbaru daripada google di search box..
Kenal tak siapa gadis jelita ni?
Beliau ialah Audrey Hepburn.
Bintang ikonik pada zaman emas Hollywood dahulu.
Dilahirkan pada 4 May 1929 sebagai Audrey Kathleen Ruston,
merupakan aktress kelahiran British.
Beliau pernah digelarkan
sebagai antara wanita paling cantik secara natural sepanjang zaman.
Wajahnya yang manis,
beliau pernah juga dinobatkan oleh American Film Institute
sebagai aktress lagenda ketiga terhebat dalam sejarah perfileman di America.
Beliau meninggal pada tahun 1993, akibat serangan kanser
dan meninggalkan dua anak hasil daripada dua perkahwinan yang lalu.

Antara filem lakonannya yang terhebat- My Fair Lady
selain daripada filem ikonik - Breakfast At Tiffany's
Kata-katanya sering menjadi ikutan

Sumber : Google

You Might Also Like

6 comments

  1. wahh ! hehee .. tak kenal pun .. rjin nye ambil tahu.. hehe, naseb baek, boleh tumpang sekaki tahu =) tq for sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee sama2..saya memang suka audrey ni. sebab dia cantik..wahaha..takde..saya start tahu sal dia sebab quotes dari dia tentang beauty and life tu menarik =)

      Delete
  2. Audrey, a beautiful woman indeed. Heheee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeee :) with her innocent look

      Delete
  3. kan.. makan make up kalau nak cantik kat dalam tu. heeee-

    ReplyDelete

Featured Post

Followers